We hebben een primeur! door: Frans Swaters

Gorinchem – 19-6-2017 – Het 1e PoGo Open Air Festival beleeft zaterdag 1 juli een heuse primeur: Tot deze week toerde de Bintangs met twee bezettingen: Electric en Blues Trax. Frank Kraayeveld ontbond de Electric-versie en doopte de Blues Trax versie terug in de Bintangs. De daaraan gekoppelde toernee start uitgerekend op ons Open Air Festival.

‘Ik wilde terug naar de rhythm & blues, daar lag mijn hart. Ik heb er lang over nagedacht, maar ik wil weer nummers spelen uit de lange geschiedenis die mij op het lijf geschreven staan. What’s buggin’ you, The Price, I’m a rocker, Johnny do it faster, dat soort nummers. Bloed, zweet en rhythm & blues’, aldus mede-oprichter Frank Kraayeveld.

‘In Gorinchem hebben we vaak gespeeld . Geweldig om uitgerekend daar onze toernee te beginnen. En ik ken er veel mensen. Ik kende bijvoorbeeld Aart Roza behoorlijk goed. Die betekende daar zoveel voor de muziek. Helaas is hij overleden. Maar zeker ook door mij niet vergeten’.

Tijdens het Plug In Open Air Festival zijn er ‘s middags buitenoptredens van No Disount, Move It, The Heat en Su. Ook vinden dan een kofferbakverkoop, (rommel)markt en kinderactiviteiten plaats op het gratis toegankelijke terrein.

‘s Avonds zijn er binnen optredens van The Broken White Vans, Mix & Match en dus de Bintangs, De toegang tot de zaal kost dan in de voorverkoop 7.50 euro en aan de deur 10 euro. Voorverkoop via www.podiumgorcum.nl

Bijzonder is dat op het aangrenzende terrein achter de Tiende Penninglaan die dag het 1e Cultuurfeest Haarwijk plaatsvindt. Dat begint om 10.00 uur. Er zijn allerlei activiteiten zoals sport en spel, voorlichting, demonstraties, een viswedstrijd etc, De beide terreinen worden middels een brug over het water met elkaar verbonden.

Op de foto’s ziet U resp. No Discount, Move It, The Heat, Su, Broken White Vans, Mix & Match en de Bintangs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *