Regio korpsen druk in de weer Zeer grote brand Leerdam

Update: Zondag deed de forensische opsporing van de politie onderzoek. In het uitgebrande pand vonden zij een hennepkwekerij van circa 120 planten. Ook was er sprake van illegaal afgetapte stroom. Uit onderzoek bleek dat de brand in de meterkast moet zijn begonnen.Het onderzoek leverde dinsdagmiddag de aanhouding van de 42-jarige man uit Leerdam op.

Gorinchem – 18-6-2017 – Rond half twaalf zaterdagavond, werd brand gemeld in de binnenstad van Leerdam. Door de slechte bereikbaarheid van het pand werd al snel opgeschaald van midebrand, grote brand en zeer grote brand GRIP 1.(red.: Bij GRIP 1 gaat het om een incident waarbij goede afstemming tussen de hulpdiensten noodzakelijk is. De Officieren van de verschillende diensten, brandweer, politie en ambulance/GHOR, vormen samen met een persvoorlichter van de politie en een voorzitter het Commando Plaats Incident (CoPI)).

De korpsen Asperen, Arkel, Meerkerk en Hoornaar werd assistentie verleend. Toch zou het zo’n drie uur duren voordat “brandmeester” werd gegeven.

Rook en vlammen waren tot ver in de omgeving waarneembaar en werden omwonenden geadviseerd ramen en deuren te dicht te houden. Omstanders (erg druk op de zaterdagavond) moesten door de politie op afstand worden gehouden.

foto’s: Rob Dokman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *