Officieel moment overhandiging Gorkumse molens aan SIMAV Overhandiging sleutel

Gorinchem – 19-5-2017 – De vier molens van Gorinchem zijn vrijdagmiddag tijdens een feestelijke bijeenkomst overhandigd aan het bestuur van SIMAV (Stichting tot Instandhouding van Molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden).

Omdat de de akte van levering reeds op vrijdag 30 december 2016 bij de notaris werd ondertekend, werd het nu even overgedaan door burgemeester Govert Veldhuijzen die symbolisch de sleutel aan SIMAV- voorzitter Teus van Gelder overhandigde.

Ongeveer 2 jaar geleden werd door de gemeente Gorinchem aan SIMAV de vraag gesteld of de molenstichting geïnteresseerd was in de overname van de vier Gorinchemse molens en deze in onderhoud te nemen. Sinds 1 januari 2017 behoren genoemde vier molens bij de SIMAV-familie.

Met de 4 molens, de wipwatermolens de Oostmolen en de Westmolen en de korenmolens Nooit Volmaakt en De Hoop, is SIMAV eigenaresse van 33 molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *